Baanreglement

 1. Speelgerechtigd op de banen zijn:
  a. Seniorleden, studentleden, jeugdleden en kwartaalpas-houders met een geldig pasje.
  b. Gastspelers die uitgenodigd en deelnemer zijn aan wedstijden, toernooien of lessen.
  c. Incidenteel mag een lid spelen met een introducé (max 3x per jaar). Het verenigingslid is verantwoordelijk voor het gedrag van de introducé. 
 2. Het dragen van tennisschoenen en gepaste kleding is verplicht.
 3. Binnen de hekken van de tennisvelden mogen geen andere sporten, spellen  of activiteiten plaatsvinden, zonder toestemming van het bestuur of de baancommissaris.
 4. Huisdieren zijn niet toegestaan binnen de hekken van de tennisvelden.
 5. Wedstrijd- en activiteitencommissies kunnen banen reserveren, bijvoorbeeld voor competities, toernooien, tennislessen en andere activiteiten.
 6. De baancommissaris bepaalt of de banen gesloten zijn i.v.m. weeromstandigheden, of tijdens onderhoud en reparaties. Bij opdooi mogen de banen sowieso niet gebruikt worden.
 7. Het is verboden om water en/of sneeuw van de banen te vegen.
 8. Banen kunnen gereserveerd worden middels de KNLTB ClubApp.  Dit is niet verplicht, maar degenen die wél gereserveerd hebben via de ClubApp hebben voorrang.
 9. Op de racketaochtend (maandag tussen 09.00 en 11.30 uur) en de racketavond (woensdags tussen 19.00 en 22.00) geldt dat er in onderling overleg een speelschema met overige aanwezige leden gemaakt wordt.
 10. De tennisvereniging beschikt over een tennishok; deze ruimte kan geopend worden d.m.v. de sleutel in het kastje met cijferslot. De code van het cijferslot is bij de leden bekend.
 11. Het bestuur van de vereniging is niet verantwoordelijk voor verlies of vermiste goederen op de baan of uit het tennishok.
 12. Tijdens officiële wedstrijden of toernooien stelt de vereniging (nieuwe) ballen beschikbaar. Deze bevinden zich in het speciale kastje in het tennishok.
 13. Voor lessen zijn aparte ballen gereserveerd; deze zitten in speciale korven in het tennishok
 14. De ballen in de emmer “tennisballen voor algemeen gebruik” mogen door iedereen in onderlinge partijtjes gebruikt worden. Je kunt ook je eigen tennisballen gebruiken.
 15. Tijdens toernooien en regionale wedstrijden kan gebruik gemaakt worden van de kleedruimtes van de DAR accommodatie.
 16. Bij duisternis kun je zelf het licht aandoen (groene knop) en uit doen (rode knop). Kijk, alvorens je het licht uitdoet, of er direct na jou anderen de baan willen gebruiken. Nadat het licht handmatig uitgeschakeld is, moet je ca 10 minuten wachten voordat je het weer aan kunt doen.
 17. Na gebruik van de tennisbanen:
  a. De ballen opruimen.
  b. De netten optrekken m.b.v. de clips, zodat de onderband de grond niet meer raakt. Dit om vervuiling en slijtage door regen en wind te voorkomen, en het periodiek “vegen” en bladvrij maken van de banen te vereenvoudigen.
  c. Het hek afsluiten en de sleutel aan het haakje bij het tennishok ophangen.
  d. Het tennishok afsluiten en de sleutel in het kastje met cijfercode doen. De cijfercode daarna op een willekeurige stand zetten en het klepje sluiten.
 18. In die gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, wordt beroep gedaan op de sportiviteit en het gezonde verstand van de leden. Bij geschillen beslist de primair baancommissaris en secundair het bestuur.
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 221 407

Stichting DAR (Dorps Accommodatie Rietmolen)

Pastoor van Everdingenstraat 66A
7165 AL Rietmolen

KVK-nummer

40104378